Csodás recept! Szeretném hinni, hogy én vagyok ennyire zseniális, de valószínűbb, hogy a recept az oka, hogy isteni finom, könnyű a tésztája, nem túl vajas a krémje. Már több összejövetelen elkészült, és mindig hatalmas sikert aratott.
A kép nem saját, de egy kis ügyességgel nagyjából ugyanígy néz ki :)
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 púpozott kanál kakaópor
- 20 dkg cukor (én 30-at szoktam belerakni, de még így sem túlzottan édes)
- 4 egész tojás
- fél dl olaj
- fél dl langyos víz
Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor (vagy 20, ha édesszájú a család)
Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük
2. A tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk
3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, olajjal és a langyos vízzel
4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd az előző keverékhez szórjuk
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük.
6. A tortaformába öntjük a tésztát és 25-30 percig, tűpróbáig sütjük
7. A tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, majd hűlni hagyjuk
8. A vajat habosra keverjük a porcukorral
9. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük
10. A kihült tésztát 2 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel (nekem jutott a krémből bőven a tetejére és az oldalára is)
|