elena's diary ~ let yout dreams be bigger than your fears...
hey there!



Üdv az oldalon!
Egy személyes témájú blogra bukkantál épp. 20 éves lány (nő?) vagyok, pszichológus hallgató, szerelmes, sütögetős, kézimunkázós, olvasgatós, éneklős, sírós, nevetős... Semmi extra. Ha érdekel bővebben (eddig tényleg elég uncsi), akkor olvasgass, nézelődj, kérdezz, kommentelj, vagy csak nézegesd a képeket. Azok a kedvenceim.
Kellemes böngészést!

 
navigation.

everydays ~ a blog.
vendégkönyv ~ írkálj!

about me ~ csak, hogy mégis képben légy.
púposom ~ tevenéni.

 

 
receipt ocean.

 

 
cafèteria.
 
check this!

Linkcserére a  a chaten lehet jelentkezni, azonban én döntök róla, kinek fogadom el (általában mindenkinek). 

 Nika  dolly  Berry   kacsa  Anna & Sára  Dena  Shana  Bambi

 
WeHeartIt.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
everydays.

Egy kis komolyság.

2015.11.14. 19:25, Elena

Mára tele lett a média a Franciaországban történt szörnyűséggel. Több millióan osztották meg együttérző üzeneteiket a Facebook-on, és a közösségi oldal gyors reagálásának köszönhetően egy kattintásra kék-fehér-piros színűvé válhat a profilképünk, ezzel is jelezve, elítéljük a terroristák tettét és támogatjuk a francia népet ebben a nehéz időszakban.

DE!

Ha más szemmel nézzük ezt a kezdeményezést: tényleg önzetlen szolidaritás, vagy csak a közösséghez tartozás igénye festette franciára a világ "arcát"?

Nem kérdés, hogy a tragédia megrázott mindannyiunkat. Nem kérdés, hogy mindenkiben felmerül: "akár én is ott lehettem volna..". Erről szólnak a hírek, ez olvasható az interneten, erről beszél ma mindenki. Majd megjelennek az első posztok: peace-jelbe foglalt Eiffel torony, politikusok fekete borítóképei. Milyen szép geszus, mégis milyen egyszerű. Majd megjelenik az a bizonyos Facebook-funkció: ezer meg ezer ember egy pillanat alatt tudja egyértelműen kifejezni mindazt, amit érez. Ott a borzongató érzés: hű, ez jelent valamit. Egy ekkora közösség együttes "erővel" lép fel a terrorizmus ellen. Bármerre nézek, Francia zászlót látok. Úgy látszik, mi itt mind egyet értünk, mind ugyanazt akarjuk: békét. 

A kérdés viszont: azért váltom le a profilképem, mert ezzel úgy érzem, támogatom a bajbajutottakat, vagy azért, mert ezzel azon közösség része lehetek, akik szintén képet cseréltek? Az, hogy lenyomok egy gombot, nem túl nagy erőbefektetés, maradjunk annyiban. Az viszont, hogy ezzel mi is egy közösség része lehetünk, elég nagy nyereség. Úgy érezzük, tettünk mi is valamit az ügy érdekében, elmondhatjuk, hogy mellszélességgel támogatjuk a hozzátartozókat, sőt, talán egy-két keresetlen gondolatunk is támad azokkal szemben, akik nem váltottak kék-fehér-pirosra. Ez mind elég kellemes érzés ahhoz képest, hogy csak egy gombot kellett megnyomnom. 

Nem azt mondom, hogy a háromszínű profilkép álszent dolog. Nem azt mondom, hogy nem jóleső érzés annak látványa, mekkora egyetértés van a felhasználók között.
Csak azt mondom, hogy ez a lépés legalább ugyanannyira szól magamutogatásról, a saját lelkünk megnyugtatásáról, mint a tényleges támogatásról. Borzalmas dolog, ami történt, ezzel az emberek legnagyobb része egyetért. Ezért nem kellene külön zászlót húznunk a fejünkre.
Kérdés, hogy megtennénk-e, ha nem lehetne ilyen egyszerűen kivitelezni. Ha mondjuk kellene hozzá öt percnyi képszerkesztés. Nem hiszem, hogy az az erőbefektetés már ennyi embernek megérné azt a kis örömet.

Ennek ellenére nem rossz dolog, ami most a Facebook-on folyik. Talán egy időre közelebb érezzük magunkhoz azokat, akik szintén megnyomták azt a bizonyos gombot. Talán egy kicsit elhisszük, hogy jó dolgot cselekedtünk. 
Csak ne ez a cselekedet gátoljon meg abban, hogy kimenjünk este egy közös gyertyagyújtásra, ne gondoljuk azt, hogy innentől elfordíthatjuk a fejünket a tegnap éjjel történtekről.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak