Kedvenc kombinációm. Sajnos csak egyszer volt alkalmam kipróbálni, és nem voltam elég szemfüles, hogy képet is kattintsak róla, de az eredmény egészen hasonlít a fenti képre. Finom, puha, csokis, narancsos... kell ennél több?
Hozzávalók (kb. 12 db muffinhoz):
- 2-3 db narancs
- 12 dkg cukor (barnacukrot ír a recept, bár én egyszerű kristálycukrot használtam - sejtésem szerint semmiféle ízbeli különbség nincs...)
- 20 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- ½ tk. szódabikarbóna
- 5 dkg apróra vágott étcsokoládé
- 1 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütőn 2.-3. fokozat).
2. A narancsokat megmossuk. Az egyiknek lereszeljük a héját. Mindkettőnek citrusprésen kicsavarjuk a levét. (1,75 dl narancslére lesz szükségünk). A fennakadt gyümölcshúst is félretesszük.
3. Egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, a csokidarabokat és a narancs héját összekeverjük.
4. Egy másik tálban a tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancslét és az olvasztott vajat vagy olajat és a narancs húsát.
5. Ehhez keverjük a szilárd összetevőket. Lazán összedolgozzuk és 12 muffin formát megtöltünk vele.
6. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, a muffinokat 10-15 percig a formában hagyjuk, utána vesszük csak ki .
7. Tetejét különböző mázakkal díszíthetjük.
|