Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, elég pepecselős munkával jár, de megéri. Én még nem tudtam eleget csinálni belőle, mindig pillanatok alatt elfogyott. :)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
15 dkg porcukor (kristálycukor nem jó!)
1 csomag vanillincukor
1 csipet só
2-3 evőkanál rum aroma
1 tojás
12 dkg vaj / margarin
ízlés szerint lekvár a töltelékhez
kb. 8 dkg étcsokoládé (vagy tortabevonó) a bevonáshoz
Elkészítés:
1.A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütőben 3.-4. fokozat).
2.A hozzávalókat egy tálba mérjük, összegyúrjuk (ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük).
3.A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírra helyezzük és az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
4.Ha kihűlt a sütemény, a felét megkenjük lekvárral a másik felét pedig "ráragasztjuk". Ha nagyon sűrű a lekvár egy tálban kis vízzel simára keverjük.
5.A csokit gőz felett egy evőkanál vízzel simára keverjük, belemártogatjuk az islerkéket. Ha mindegyikkel megvagyunk, hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megdermedjen.
|