Lusta túrósnak is nevezik, hiszen borzasztó egyszerű elkészíteni, mégis az egyik legfinomabb túrós sütemény, amit ismerek.
A kép nem saját, mert az enyémek mindig megégnek a béna sütőnk miatt. Normál esetben a kinézete pont ilyen.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 50-75 dkg túró (ízlés szerint, szerinem minél több, annál jobb)
- 3 dl tej
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj (+ egy kicsi a tepsi kikenéséhez)
- cukor a túró ízesítéséhez
- reszelt citromhéj
- esetleg mazsola a túróba
Elkészítés:
1. Egy tepsit kikenünk vajjal
2. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, összekeverjük, majd a keverék felét a tepsibe szórjuk (lehetőleg egyenletesen mindenhova jusson belőle)
3. a túrót cukorral, citromhéjjal ízesítjük, majd belemorzsoljuk a tepsibe (itt is fontos, hogy mindenhova igyekezzünk nagyjából egyforma mennyiséget morzsolni)
4. Rálocsoljuk a tejfölt, majd a maradék lisztes keveréket
5. A tejet elkeverjük a tojásokkal és a tepsibe locsoljuk
6. Ráöntjük a megolvasztott vajat (nem fog jutni mindenhova, de ez nem baj), majd 180 fokon megsütjük.
|